Amsterdam-Noord
0648470937 (Sandra) - 0620025215 (Corien)
info@sanenco.nl

Hulp bij leiderschap

Over leiderschap zijn vele boeken geschreven. Of je nu leider ben van een team, directeur van een onderneming of je worstelt met persoonlijk leiderschap over je leven. Het komt neer op jou als mens. Een favoriet boek die ik hanteer is van Stephen R.Covey. Dit boek geeft aan dat de eigenschappen van de leider belangrijk zijn.

Wie ben jij ? Welke vraag krijg je uit je omgeving, of stel jij jezelf?

Welke vaardigheden wil je ontwikkelen ? Of heb je juist behoefte aan reflectie op hoe je zaken aanpakt als (beginnend) leider?

Manfred F.R. Kets de Vries schrijft in zijn boek “leiderschap ontraadseld” een verhaal over een kikker. Een kikker die op een stuk hout in een rivier zat.

Een kikker wil een rivier oversteken. In de rivier zwemmen alligators en hij weet niet hoe hij moet oversteken. Hij vraagt aan een uil om hem te helpen. “Wijze uil help me alsjeblieft, hoe kan ik de rivier oversteken zonder opgegeten te worden”. De uil zei: ” heel eenvoudig, spreid je poten zo wijd mogelijk uit, dat is voldoende. Daardoor kan je vliegen en steek je de rivier over.” De kikker doet wat de uil zegt en valt in het water. Hij vraagt aan de uil “waarom heb je me dit advies gegeven?” De uil biedt zijn verontschuldigingen aan en zegt ” ik houd me alleen met begrippen bezig en ik weet niets over de uitvoering daarvan”.

Bij mij krijg je adviezen en handvatten waar je wat mee kan. Wat werkt en wat werkt niet. Niet iedereen is hetzelfde en om die reden is het belangrijk te bepalen hoe zaken voor jou gaan werken.

Wie je bent als mens heeft te maken met hoe je gevormd bent door het verleden. Wat is jouw tijdlijn? Wie en wat ben jij geworden en waar loop je nu tegenaan? De oorsprong ligt vaak in het verleden. Laten we samen eens kijken naar het verloop van jou weg.